luni, 17 octombrie 2016

Barometru aneroid


BAROMETRU ANEROID


   Barometru aneroid functioneaza in baza unei capsule aneroid (fabricata dintr-un aliaj de beriliu si cupru) vidata. Variatile de presiune produc dilatarea sau contractia capsulei, miscare ce este transferata indicatoruli de pe cadran cu ajutorul unui sistem de parghii. Cadranul este gradat numeric cu presiunea atmosferica in milimetri coloana de mercur (torr) si/sau bari. 




   Reglarea barometrului aneroid: 
 -actualizati barometru cu presiune locala, cu ajutorul unei surubelnite rotiti surubul de reglare de pe spate pana cand acul indica presiunea locala pe care o "culegeti" din online de pe site-urile meteo sau vremea [Marea majoritate a site-urilor de meteo afiseaza presiunea atmosferica in milibari mb, mbar  -de ordinul 900-1000-1100mb-  iar pe unele barometre (cele englezesti in particular) scala este marcata in Tol coloana de mercur inHg de ordinul 27,5-31,5, conversia o puteti face cu ajutorul convertorilor de presiune din on-line].




   Citirea barometrului:
  -loviti usor cu degetul pe ecranul de sticla si dupa ce acul indicator se linisteste cititi presiunea dupa pozitia acului pe scara barometrului.
De cate ori schimbati locatia barometrului este necesara reglarea lui, dealtfel, verificati periodic (macar lunar) functionarea lui dupa datele de presiune din on-line.


   Marea majoritate a barometrelor au inscriptii suplimentare pentru a fi mai usor de inteles:
-text:


-icoane:



SURSE   Informatii: INMH si internet;
                Foto:          internet;